Bizalom

B-mint bizalom

Mi is a bizalom? Hit önmagunkban, a saját képességeinkben, elképzeléseinkben, egy eseményben, mely elvárásainkhoz mérten alakul és kapcsolódhat egy személyhez is, aki azt nyújtja számunkra, amit szeretnénk és elvárunk tőle. 2021-ben azonban nehéz bízni bármiben is, de nem reménytelen. A világ 360 fokos fordulatot vett tavaly, s az emberek – az elmúlt egy évben – talán többször használták ezt a szót, mint bármi mást. Nap mint nap elhagyja a szánkat, hogy: bízunk benne, hogy a járvány lecseng, bízunk, hogy nem betegszünk meg és ha igen, bízunk abban, hogy enyhe lefolyással dönt le bennünket a lábunkról a betegség. Bízunk abban, hogy szeretteinket elkerüli, vagy ha mégsem, kíméletesen bánik velük majd ez a vírus. És még nem állt meg a sor: bízunk abban, hogy újra visszatérhetünk a régi életünkhöz (bár nem biztos, hogy vissza szeretnénk), bízunk abban, hogy képesek leszünk a sikeres alkalmazkodáshoz, amit társadalmi, szociális és gazdasági fronton eredményez. És bízunk a jövőben, hogy van miért nap mint nap küzdeni, hogy a gyerekeink egy igazabb, jobb világban élhetnek majd. Igen, a bizalom most az egészség fogalma mellé fészkelte be magát.

Én pedig bízok benned és bízom abban, hogy közös munkával újraépíthetjük azt, amit elveszettnek hiszel, hogy együtt sikerülni fog újraértelmezni önmagadat, a kommunikációt, a motivációt, a konfliktusokat, a csapatban való gondolkodást.

Ezért is jöttek létre a KTB-tréningek, hogy bizalommal forduljon hozzám az, aki úgy érzi: készen áll a változásra.

„Az életben csak egyetlen dolog van, ami állandó: a változás. Az ehhez való alkalmazkodás képessége pedig: az intelligencia.”

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük